Årets hovedutstillere

Tore Engen

Opprinnelig fra Ylvingen, nå bosatt i Buvika utenfor Trondheim sammen med Marian Roodenburg. Tore er en multikunstner som jobber i ulike teknikker, både to- og tredimensjonal. Han jobber med maleri, grafikk, skulpturer og objekter. Han har sin utdannelse fra det kongelige kunstakademiet i Haag i Nederland. Temaene for hans kunst er den nord-norske naturen, særlig havet og norrøne myter. Han liker å benytte seg av materialer som har vært brukt i andre sammenhenger tidligere. De kan bli til skulpturelle møbler, skulpturer eller rammer rundt grafikk, malerier og tegninger.

Hans arbeider finnes i diverse samlinger og er innkjøpt av blant annet Samisk museum i Snåsa, Nord Trøndelag Fylkesgalleri. Han har utsmykket Brønnøysund Rådhus, Buvik barneskole og har laget et minnesmerke over Jon Andreas Savio i Bugøyfjord.

Med jevne mellomrom har han utstillinger i inn- og utland.

Han er også kunstpedagog med kursvirksomhet ved Heimdal kunstskole, Orkdal kunstforening og i Atelier Engen.

atelierengen.net

 

Marian Roodenburg

Opprinnelig fra Nederland, nå bosatt i Buvika utenfor Trondheim sammen med Tore Engen. Utdannet ved det kongelige kunstakademiet i Haag, og har mellomfag i kunsthistorie. Marian har hatt flere utstillinger i Nederland, Tyskland og Norge, bl.a. i Brønnøysund, på Vega, Galleri Arctica, galleri Tautra, galleri Bølgeblikk, galleri kunstrommet i Trondheim, kulturverkstedet i Mosjøen, Galleri Reilo Design i Brekstad, Astrids utstillingssted i Heimdal, Volda kunstlag galleriet i Ilen kirke og flere ganger på Heimdal Kunstforening. Hun har laget utsmykning til Hammerdalen Barnehage i Buvika.

Hovedmaterialet i arbeidene til Marian er bruken av diverse sorter papir. Collageteknikken er ofte brukt for å skape den riktige teksturen og stemningen. Det jobbes med lag over lag, arbeidet skal «gro» til det blir ferdig. Det er ofte en intuitiv prosess, selv om det styres. De tredimensjonale papirobjektene har blitt til fordi de kan skape en nærmere kontakt med tilskueren, man kan ta og snu på dem.

 

Torill Bertelsen

Opprinnelig fra Vestfold, bosatt i Sømna siden 1985. Kunsthåndverker i tre. Tegner også. Utdannet møbeldesigner ved Kunsthøgskolen i Bergen. Der ble hun også medeier i fellesverkstedet Treverkstedet. Etablerte eget snekkerverksted og tegneatelier i Sømna. Hun har deltatt på flere utstillinger, hatt en omfattende separatutstilling og hatt 18 offentlige utsmykkingsoppdrag, de fleste i Nord-Norge. Medlem av Norske Kunsthåndverkere fra 1983, Kunstnersentret i Svolvær og NK Nord-Norge fra 1985. Hun har undervist i kunstfag ved Videregående skole i Brønnøysund og ved Kulturskolen og Ungdomsskolen i Sømna. Har de senere år jobbet mye med tegning.

- Jeg har blitt veldig fascinert av de store tegneformatene. Såkalte XL tegninger. Jeg liker blyantstreker, teksturer og mange gråtoner som gir kontraster. Motivkretsen min er først og fremst mennesker og ansikter. Med mine tegninger håper jeg å formidle harmoni og likevekt, konsentrasjon og det tankefulle.

torillbertelsen.com

 

Andre kunstnere som vil være representert

Dagfinn Bakke, Gunn Vottestad, Ingun Dahlin, Anne Gundersen, Even Richardson med flere vil også være representert på årets utstilling.