Takk for i sommer

En sommer på Kvaløya med litt slåttonn, vedlikeholdsarbeid, kunstutstilling og yoga på galleriet i gamlefjøset, forfattermøte og tur i melkstille til sagnomsuste Melstein, møte med gamle skolekamerater, kystkvinnearrangement, sol, austavind, duft av tørt høy, Sørfjellet i sene kveldstimer og forfriskende bad i evigvakre Kvennvika - er nå over. Heftig og begeistrende. For en som elsker sin barndoms øy kan det knapt bli bedre og mer sjelsettende.

Men jeg håper også andre har fått anledning til å kjenne litt på livsgleden av å oppleve noe av det Kvaløya har hatt å by på i sommer. Og kanskje også kjent på en slags stolthet av tilhørighet til et lite sted og en kultur på kysten av det sørligste Helgeland.

Været er selvsagt alltid viktig for de fine opplevelser, og der hadde vi de gode krefter med oss. Men aller viktigst er samværet og samspillet med alle de gode hjelperne, de evige optimistene og entusiastene, og de som sørger for at det er lys i husene hele året – medmenneskene.

Derfor vil jeg på denne måten få takke alle de som på ulik måte har gitt meg og andre en minnerik, positiv og meningsfylt sommer på Kvaløya i år; Takk til de nære og utrettelige støttespillerne Erling og Anne, Ingar og Evelyn, Stig og Wenche og selvsagt min kjære Sissel. Takk til kunstnerne Tore Engen, Marian Roodenburg, Torill Bertelsen og Ingun Dahlin. Takk til forfatter Roy Jacobsen og skuespiller og lokalpatriot Magne Olav Aarsand Brevik. Takk til sangfuglene Marthe og Marlin og de spilleglade gutta i Hjertelig Velkommen. Takk til ordfører Andrine og Sømna kommune. Takk til Helgeland Sparebank og Nordnorsk Pensjonistskole. Takk til Hermod og Svein i snekkerfirmaet H. Sund, Asbjørn i Sømna Betong og Jostein på Vennesund Brygge. Takk til Brønnøysund Libris som hadde sommerbokhandel, BKE Grafiske som lagde skilt og Edgar som oversatte tekst til engelsk og tysk. Takk til alle som har besøkt arrangementene og galleriet, de som har brukt av sparepengene til å kjøpe kunst, og de som har gitt til sammen ca. 3500 kroner til lydbokutgivelse av Jul Sundsviks «Slitets folk». Takk også til Brønnøysunds Avis som var tilstede og formidlet fra alle våre arrangement. Og sist men ikke minst, takk til kvinnene i Kvaløy Vel som hjalp til på Bjørkheim grendehus. Hvordan hadde det vært uten de enestående kystkvinnene?!

Jeg håper vi også til neste sommer sammen kan få nyte noen dager med god livskvalitet på Kvaløya.

Sommerhilsen

Kjell Ove