Galleripraten - om kunsten, livet og samtiden

Lørdag 14. juli kl. 13.00

Roy

Forfatter Roy Jacobsen

Roy Jacobsen er en av vår tids aller største norske forfattere. Han har skrevet et tjuetalls noveller og romaner, og mottatt en rekke priser og utmerkelser i inn og utland. Det litterære gjennomslaget fikk han med romanen Seierherrene (1991), som skildrer utviklingen i Norge fra etter krigen, og den såkalte klassereisen mange tok del i fra distrikt til sentrum, fra fiske og småbruk til industri og utdanning, fra trange kår til mer velstand. Utgangspunktet er et øysamfunn på Helgelandskysten, hvor han selv har sine røtter og hvor han har tilbrakt mye av sin tid. Helgelandskysten og ikke minst kystkvinnene får vi også et nært forhold til i den siste romanserien De usynlige, Blått Hav og Rigels øyne.

Nå er han tilbake på Kvaløya, hvor han sommeren 2016 avduket kystvinnen i Kvennvika og deltok på Kystkvinneseminaret. Noe vi er veldig glade for. I praten på Galleriet blir vi sikkert å få høre mer om ho Ingrid fra Barrøy, om Rigels øyne, om det politiske engasjementet og om livet som forfatter.

Lørdag 21. juli kl. 13.00

Magne Olav

Skuespiller og multikunstneren fra Bindal, Magne Olav Årsand Brevik

Magne Olav er født og oppvokst på Årsand i Bindal. Han startet som 16-åring på en lang og eventyrlig reise som skulle føre han rundt om på store og små sener både i Norge og uten i den store verden. Men hans sterke røtter til heimplassen førte han etter hvert tilbake. Noe vi på Kvaløya har hatt stor glede av. Her på Galleriet hadde han regien på og urfremførte teaterstykket «Eg skal ta folk å syne dem fram», om forfatteren Olav Duun. Men han har også deltatt i presentasjonen av lokale forfattere, og medvirket på flere Kystkvinneseminarer.

Men bare de færreste kjenner hele historien til denne fargerike, entusiastiske og begavede multikunstneren fra Bindal. I praten på Galleriet vil vi sikkert få vite mer om den, om hvordan det har vært å komme tilbake, og om det han nå brenner for. Og kanskje får vi også oppleve noen av hans kunstneriske ferdigheter?!